diploma
Posted on Wednesday, 23 July 2014| ✎ 0 Boboiboy


ok now i am 19 y/o .. like others , aku sambung belajar after SPM .
hurmmm.. nak cerita lah pengalaman aku sambung belajar ni
i think everyone ada experience masing-masing right..
bila aku sambung belajar baru aku tahu perasaan rindu pada family ..
dan masa ni lah aku tahu ragam-ragam manusia..
tak semua kawan yang kita kenal boleh terima kita..
dan yang paling aku takut bila kawan mengumpat pasal kita .. sah-sah bagi pahala free right , :)
dekat sini macam-macam yang aku jumpa,
ada yang kejutan budaya lah . 
pernah satu ketika aku terfikir, diaorang ni semua ta fikir masa depan diaorang ke..?
dan aku cakap macam nh sebab bnde ni jadi dekat kawan terdekat aku.
sebab tu aku terkilan bila dia berubah tiba-tiba,,
ok now nak cakap "ala dia macam tu pun exam tetap DEAN LIST"
yeass! dia tetap dean list sebab tu ALLAH nak test dia,, itu dugaan dia..
bile dia BACA dan JAWAB SOALAN confirm dia boleh jawab ..
pada aku , lantak dia lah . sebab masing-masing dah nasihat dia kan ..
kalau dah parets dia cakap pun dia tak dengar inikan pula kami orang semua.
Itu jalan yang dia pilih , let her be right :)
tapi jauh dari sudut hati ni xnak dia makin teruk sebab ape ?
sebab kitaorang semua sayang dia..
sampai masa nya nanti dia akan sedar so berdoa jek lah ..
semoga dia menjadi yang lebih baik dai kitaorang soon insyaallah..




nota kaki :

sebenarnya aku terlalu excited sebab blog dah boleh buka semula..
tak cukup jari nak menaip.. 
nak pinjam jari uolsss bolehh hahaha...
k chio:)




Posted on Sunday, 1 September 2013| ✎ 0 Boboiboy
OMG .. hari ni penat yang amat dan sakit pinggan ..
pasal ape???
ok!
sebab ne hari ni nurul tolong mama buat catering ..
how could ?
hurm, tu lah xpeena pergi buat kerja catring kan.. 
hurm btw,, budak2 catering smue nye kepale GILE SEMPOI 
dan lagi best, nurul dapat mkan kek yang sangat rasanye ***
nurul buat catering burger je.
dekat majlis perkahwinan di dewan KERAMAT ..
 
sedap !~
jin asyik
Posted on Sunday, 26 May 2013| ✎ 0 Boboiboy
fuuhhhhhh~ lme dah tak men blog yekkk~ hikhikhik
ok sejak2 nh aq sakit..
hurm sakit ape eak?? sakit bese jek tak de lah kronik...cme ..
smlm mse aq brubat dgn ustaz AMLI tiba2 aku jadi terok...
cerita nye pasal # JIN ASYIK ..
mls nak taip pnjang2.. bace jek lah article kat bwh nh..



Kebanyakan kes-kes gangguan jin asyik tidak disedari oleh pesakit sehinggalah mereka datang untuk mendapatkan rawatan pemeriksaan. Dan kebiasaannya ini disedari setelah pesakit sudah mula merasakan bahang-bahang masalah dan gangguan yang menimpa mereka.
Tanda-tanda/punca gangguan Jin Asyik antaranya:
- Pesakit sering mengadu sakit kepala.
- Selalu meninggal solat/susah nak mengerjakan solat
- Sukar nak berzikir dan membaca Al-Quran.
- Was-was.
- Pesakit amat sensatif.
- Suka bersendirian.
- Merasakan dirinya sangat cantik/kacak.
- Adakala tak suka pasangan.
- Hubungan tak kekal. Selalu bertukar-tukar pasangan.
- Selalu bergaduh dengan pasangan/orang yang rapat dengannya.
- Tidak suka bercakap tetapi lebih banyak mendengar dan berkhayal.
- Jika bercakap selalunya perkara yang sia-sia/keterlaluan.
- Banyak tidur di siang hari dan berjaga di waktu malam.
- Mendedahkan aurat di dalam rumah. Kadang kala, ada yang bertelanjang di hadapan cermin sambil
mengagumi tubuh badan sendiri. Tanpa pesakit sedari Jin Asyik memerhati setiap gerak-geri pesakit
sehingga pesakit dirasuk.
- Terdapat tanda lebam terutama di peha, betis, tangan, perut, kemaluan dan sebagainya.
- Sakit yang sukar diubai seperti sakit kulit.
- Mandi/duduk dalam bilik air terlalu lama.
- Mandi di dalam bilik air atau kolam dalam keadaan bertelanjang.
- Ketika jaga adakalanya mendengar, nafas, bisikan atau suara terutamanya ketika berbaring.
- Pesakit selalu dalam keadaan kena tindih.
- Tidur dalam keadaan bertelanjang/memakai boxer/berseluar pendek (tidak menutup aurat).
- Tidak suka/marah jika ada orang yang cuba menberi nasihat/ cuba mengubah cara hidupnya kepada yang
lebih baik.
- Tidur bermimpi melihat seorang pemuda/wanita yang kacak. Dia mengajak berkahwin dan bersama.
- Bermimpi melakukan persetubuhan haram dengan pemuda/wanita berkenaan.
- Bermimpi bersama-sama anak-anak kecil yang kononnya adalah anak-anak hasil perkongsian mereka.
- Tempat tidur tidak berkemas dan apabila orang lain tolong kemaskan biasanya pesakit akan marah.
- Suka bergelap/bilik tidur bergelap.
- Merasa takut sehingga tidur buka lampu.
- Nafsu yang kuat.
- Kuat ‘beronani’.
- Suka melihat dan membelai alat kemaluan, secara tidak sedar bahawa jin sedang berasmara dengannya.
- Merasa kagum dengan susuk badan/alat kemaluannya.
- Dan banyak lagi.
KPA =='
Posted on Thursday, 13 September 2012| ✎ 0 Boboiboy


haishhh~ since minggu lepas..
aku memang tak tangkap siyes dengan ape yang aku cakap..
aku saje jek suruh dia carik kawan lain,,
and jangan kawan aku lagi..
dia pun balas "as u wish my dear"
aku pun amek siyes lah...
dah tak nak kawan ngn aku lagi..
ok lah tu..
tapi memang susah lah nak kawan dengan dia balik nnti..
memang tak boleh lah nak rapat macam dulu..
just kawan2 gitu boleh lah..
tu lah. kalau aku ni..
susah betul nak kamcing macam dulu bila dah strt renggang..
dh xde jodoh nak kawan lagi.. nak wat acaner ye tokkkk~



bye2.. mau pergi open house #
headache
Posted on ✎ 0 Boboiboy



lately ni aku kurang tidur...
trial punye pasal.. struggle lebih.. tapi time exam jawab entah ape2..





and dah lame jugak lah aku tak contact siapa2..
aku just contact member2 bende yang penting2 jek..
dulu aku tak tak pernah rasa perasaan ape2 pada lelaki..
kalau dulu aku couple macam datang and pergi jek..
kalau couple2,,,kalau putus2,, memang kurang rasa kecewa nya..
tapi sejak dia mintak putus sebelum ni..
aku rasa macam kecewa sangat!
kalau dulu msa budak2 tak matang lagi..
perasaan sayang tu ibarat angin.. berlalu tanpa sebarang halangan..
macam2 bende jadi kat kite..
sampai aku rasa aku tak di umpamakan...
aku cuba untuk bukak hati untuk orang lain.. dan bila bende tu dh terbukak sikit..
aku rasa macam sia2.. sebab aku tahu sebahagian besar hati aku..
memang tetap untuk dia..
besar mane pun salah dia pada aku ,,aku tetap maafkan..
walaupun pada dasar nya yang dia nmpak aku macam tak sayang dia..
aku BERKAWAN dengan semua orang..
so sekarang aku tak nak lagi .. aku tetap cube setia dengan dia..
biar lah ikatan ni jadi rahsia kite..
aku tak nafikan yang hubungan kite sebelum ni bukan as loving couple..
dengan perngai aku lagi..
aku selalu ingat kite dah putus.. tapi hakikat nye kite still relay..
:(   aku tak tahu lah sampai bile boleh lanjut kan lagi...
aku serah kan jek pada masa and keadaan..
kalau dia dah ade pilihan hati lain..
aku lepas kan dengan rela hati..
aku tahu persis dia..
tapi sekarang dia dah jauh berubah,, berubah kearah positif..
kenapa dia tak macm ni dari dulu lagi...
kenapa baru sekarang nak public?
lepas macam2 jadi kat kite ke kau berubah macm ni...
aku cakap lepas spm baru aku sttle kan hal kite..
tapi kau tolak!
kau nak sekarang jugak...
bile dia bagi peluang kat aku.. why not aku bagi peluang dekat dia..
aku penting kan diri sendiri ke? 
bile aku terlalu ikut kan hati...
tapi memang aku tak boleh nak hilang dia..
walaupun nanti kite cume kawan jek..



penjagaan diri
Posted on Thursday, 6 September 2012| ✎ 0 Boboiboy
alhamdulillah,, trial dah tinggal 5 paper lagi,, minggu depan dah subjek KILLER...
memang tak tido seminggu berturut2 lah jawab nya.. :D
errr,, tak nak citer pasal exam,, kalut ceq nanti!!
aku "BLOGWALKING" tengok2 blog orang amboi,, bnyak cerita pasal penjagaan diri..
aku pun nak cerita jugak ahhh~
tapi penjagaan diri aku,, aku tak de lah macam diaorang2,, semua nye kikis jek..hahhaa
WAJAH:
untuk wajah.. ehem2.. aku cuci muka pakai air beras jek,, sapu wajah guna ais..
kalau ade jerawat, aku akan cuci bersih2,, lepas tu guna kunyit untuk kurang kan jerawat tu..
ataupun guna kulit kayu manis..
kadang2 aku guna minyak baby or minyak zaitun untuk bersih kotor pada kulit..
kalau mata aku lesu,, aku guna uncang teh..
hurm.. aku guna tradisional jek..
tapi kalau mood nak guna pencuci muka..
aku biasanya pakai pencuci muka DHERB... 
bukan nya aku tak de produk2.. banyak produk aku pakai.. tapi tak de yang sedap..
bedak pun aku selalu oleskan dengan bedak powder ..
kalau bedak compact ni.. bnyak yang boleh buat liang pori tersumbat...
so aku guna bedak compact bila perlu jek..
untuk bibir pulak.. aku selalu gune LIP CARE NIVEA,,
sebab nye bibir aku sangat kering walaupun dah minum air bnyak!!
bnyak khasiat bile gune tradisional ni..
walaupun  effect nye lambat.. tapi bende tu untuk jangka masa panjang..
DIRI:
aku jugak amal kan minum teh hijau,, and air kulit kayu manis..
bnyak khasiat bile amalkan..
bende tu untuk sistem dalaman,, and untuk kesihatan jugak..
aku bukan suke makan2 ubat kimia ni..
aku juga amalkan makan tomato ,, lobak,, kacang botol,, kacang panjang,, pegaga,,,
and aku makan bende tu dalam keadaan mentah...
sebab nye,, khasiat dia tulen...
hehhee,, 
kalau aku ada masalah nak buang air besar...
aku akan makan SENGKUANG.. sebab dengan pantas..
aku dah hilang masalah tu..
aku bukan nye "kampung " sangat sebab amalkan semua ni.. 
aku buat sebab aku suka ..
aku suka giler buat bende yang bukan2..hahha
tapi bende ni elok coz memang kurang bahan kimia... 
peringatan* aku tak amek jamu.. aku geli bende2 macam tu...
pemakanan aku,, aku tak makan nasi,, 
aku akan makan nasi bile ade function atau nasi goreng,, time tu jek aku makan..
kenapa??
entah lah,, sebab aku dah biasa makan meratah bende lain kot..
and bile aku makan bnyak.. tu makna nye aku tak makan dari pagi...
atau makanan tu favorite aku..
atau aku akan makan byak bile aku nak PERIOD..
lagi pun aku makan time2 jek..
time sekolah,, sarap aku just MILO or HOT COKLAT..
kat sekolah aku tak makan... still kenyang kot.. 
balik baru aku makan,, tu pun just meratah jek..
walau aku makan biskut pun.. berat aku akan naik jugak..
sebab badan aku memang senang nak naik..
lepas makan aku akan minum teh hijau..
aku tak suke minum mase tengah makan,, so aku akan minum lepas makan..
sebelum tidur,, aku mesti minum teh hijau,, 
cuci muka,, gosok gigi,, sembahyang,, lepas tu guna lipcare..
then sapukan minyak baby or zaitun pada kulit tangan and kaki...
sikat rambut.. 
aku tak boleh kalau tak cuci muke sebelum tidur,,
kalau aku tak cuci mesti besok pagi nye muke aku kasar gile!!
INI CARA AKU.. LAIN ORANG LAIN CARA..
MESTI MACAM2 CARA ORANG LAIN BUAT..
HURM.. AKU RASA TU JEK KOT.. 
aku nak pergi beli barang dapur ni.. GTG :)
rojak
Posted on Monday, 3 September 2012| ✎ 0 Boboiboy


etry hari ni nak cerita pasal kawan baik aku luah kan perasaan dia dekat lelaki yang dia MINAT..
hahahah,, akhir nya terluah juge kan..
mesti orang akan cakap 
"perigi cari timbe"
"lesung cari antan"
lelaki tu tak cakap apa.. just ketawa jek..
cuma dia respect kat kawan aku ni..cz berani luahkan even dia tu perempuan..
kalau aku,, memang tak lah aku nak luahkan..
tapi dah kawan aku hari2 makan hati bile pendam perasaan sorang2..
yang seronok nye..budak laki tu kawan aku,, kira hari2 jumpa lah..
siapa?? tu rahsia !! >.<




aku cakap dengan kawan aku.
lebih baik berkawan .. 
bile kite syg kan seseorang jangan sekadar anggap nak couple..
tapi berkawan dulu..
bukti yg sgt kukuh aku nak kait bile...
dh couple then ptos.. sah2 tak kan serapat macam time couple..
so.. mane lebih berharga?? 
couple atau kawan istimewa??






aku pun sedang ade masalah ..
tapi. ni lah kali pertama ibu marah aku..
tak pernah ibu marah macam ni..
sampai enset nak kene baling..
ibu cakap.. 
jangan jadi macam dulu lagi..
sampai kes aku dah ade kat balai polis..
tapi dah memang bukan salah aku..
budak sewel tu yang buat hal..
aku tak kenal siapa budak sewel tu sampai sekarang..
yang pasti.. dia dah susah kan hidup aku and semua orang dulu..
cerita dah lame...
tibe2 ibu ungkit balik!!
dan mase yang same aku terus takut nak dekat dengan lelaki lagi..
tapi kene gak kuat kan semngat...
mamat tu memang syco, gile,, 
sampai nina and tiqa  pun terbabit sekali dalam kes aku..
kalaulah aku taw siapa malaun jantan tu..
yang buat aku susah.. tapi aku dah maaf kan walaupun tak kenal..  ;(







hari sabtu hari tu aku beraya..dengan classmate aku..
sekali lagi ...
mase kat bukit siput budak india naik basikal melintas tak tengok kanan kiri..
nasib baik aku tak langgar..kalau tak..
dengan aku2 and kawan aku and dia skali dah terlantar atas jalan..
lepas tu ade hatiu budak tu marah aku..
aku punye kecut.. aku diam jek lah..
nak nangis pn ade jugak..hehhe
dah mmg bukan salah aku.
sampai rumah nana,, aku bebel kt kawan aku,, geram gile kot!!
lepas tu dekat segmat baru..
haishhh! 
malas nak cerita dah.. 
bye~


paper ict trial *
Posted on Thursday, 30 August 2012| ✎ 0 Boboiboy



semalam paper ICT.. kitaorang amek exam dekat makmal komputer...
ada 14 orang candidate.. aku punye meja belakang sekali sebaris dengan mail lambong!!
meja makmal semua pnjang2.. so kene duduk selang seli lah.. heheh..
ingat kan cikgu ZUL yang jage.. sekali cikgu IBRAHIM ngn HONG yang jage..
aku,, DAI,,NANA  tak de masalah..
haishhh!
bukak paper jek tengok soalan essei memang senang ..kira boleh jawab lah..
mase tengok soalan struktur.. 
aisehhhh~ susah nye.. 
hurm.. tapi aku jawab mane yang aku ingat..
tiba2 aku sangkut kat bahagian DATABASE and PROGRAMMING and COMPUTER SYSTEM..
aku dah stdy byk kali kat tajuk tu..tapi still lupe..
dalam mase 2 jam setengah exam tu..
aku jawab semua dalam masa satu jam..
aku tengok DAI n NANA dah tidow..
aku pun tidow lah.. hahaha
budak2 laki semua still jawab paper lagi..
start dari tu.. macam2 gaya aku tdow..
lame nye nak habes exam..
bila dah habis.. kene pergi dewan pulak...
sebab nak susun kerusi bagai...
balik lambat lagi!!
baru nak merasa balik awal!





mase semalam,, sebelum and lepas exam aku dengan yaya susah hati..
yaya susah hati sebab dia nak luahkan perasaan dia kat someone..
aku suruh dia luahkan jugak..
tak kisah lah ape feedbck laki tu.. yg pnting dia kene jugak luahkan..
tapi kalau aku jadi yaya,, aku tak kan luah kan.. hahha..
aku pulak susah hati sebab macam2 masalah ada bile nak exam ni..
papa cakap kalau aku terlalu main handphone,, dia nak baling  handphone aku,,,
aku main handphone nak dengar lagu tengok gambar jek,.
mesej pun dah jarang,, mesej pun senyap2..
hari tu nasib baik papa tak rampas handphone aku..
=='



semalam birthday monyet tu..
call aku,, bertekak dengan aku..
ade ke kate aku tak matang!
salah dia r siapa suruh tak nak tempah gambar koperasi tu..
lepas tu boleh main ugut2 aku urn..
macam lah aku goyang dengan dia..
cakap kencang tak kencang lah der...
dia keje nye nak suruh aku kalah bile debate dgn dy..
mane fair macam ni...
hamek situ! hahahaha..*
guruh berdentum.. terus aku campak handphone atas katil..
time tusyen.. sambung gaduh dengan dia balik..
tapi kali ni.. NINA yang fight dgn dia.. aku just backup NINA jek.. 
hahahah.. padan muke...
turn NINA lak gduh ngn dia.. 


impian 2
Posted on Friday, 24 August 2012| ✎ 0 Boboiboy

ok2 sambungan yang tadi tu...
aku berangan nanti husband aku tolong aku masak...
lepas tu sama2 buat kerja..
lepas tu aku nak ade baby,, kalau boleh yang first tu nak baby girl..
then,, husband aku mesti sayang giler kat aku.. sayang lebih arh!
then husband aku teman kan aku pergi check up,, pimpian tangan aku..
protect aku.. bebel bile aku buat bende yang bahayakan diri aku..
ahh senang citer yang caring lah..
best woooooo....
ok2.. sambung lagi ye angan2 aku nanti... 
birthday party cosin aku nk strt.. 
to be continue..........


impian
Posted on Thursday, 23 August 2012| ✎ 0 Boboiboy

kalau duduk dengan kawan aku yang pempuan,
mesti bukak cerita pasal impian...
impian kawan2 aku nak kawen umur 23 tahun..
impian aku pun same,, tapi kalau dapat yang sebaya memang umur 28 lah baru kawen...
first aku nak ade rumah impian aku,, aku nak rumah yang aku sendiri yang design...
aku tak nak besar sangat and tak nak kecik sangat..
tapi aku taknak rumah yang kene banjir.. cukup lah rumah aku sekarang ni..
nak hias , nak beli ape pun susah kalau dah tiap tahun menantibanjir,.
sampai aku tak kasik mak aku beli barang banyak2!!
tempat impian aku kalau boleh nak kat melaka..senang lah dekat dengan segamat..
kalau boleh aku nak ade mak mertua yang sporting..
nanti aku sambung balik.. nak gi beraya nh,, hahaha...
fobia
Posted on ✎ 0 Boboiboy
cik emy and wife dia datang rumah...
dia tanya mane PC aku.. aku cakap harddisk problem.. 
sebab bile open dia close balek...
cik emy suruh aku betol kan.. so mase tengah2 godek motherboard..
audio and external dia tertanggal..
patot lah speaker aku tak dengar suara..
haishhhh!!
sebelum ni aku malas nak bukak CU tower tuu...
FOBIA taw tak!!

hah! masa ni,, satu group cuma dua orang jek.. oleh kerana course aku cuma 3 orang jek pempuan
so aku suruh DAI mauk group DANIEL..
hehehe...
masa nh lahhhh.. processor aku over heat!!
punye lah sedap bukak semua dalam tu..
lepas tu pasang balekkkk!
last2 tak terbakar!! hampeh tol!!!
nasib baik mase buat BIOS tu ok!!
haishhh!!
sebab kan habuk setitikkkk rosak kerja kursus aku...
tapi cikgu cakap kire pass lah tu.. cuma sangkut pasal habuk..
kesian MOTHERBOARD kene tukar baru.. bukan murah!!
hehehehe...


terasa macam hebat pulak..
gune screwdriver jek dah dpt wat mantainance...

hehehhee... pengalaman sampai mati woooooo~




bttp
Posted on ✎ 0 Boboiboy
haishhh~ aku beraya dengan member2 aku tadi..
sebelum tu budak2 nh dah WARNING suruh aku pakai seluar...
jangan mengada2 nak pakai bju kurung...
nak tak nak pakai jek lh seluar.. hahha
 mule2 7 orang lpas tu jadik 4 orang sebab dyowg balik kol 12.. 
so yang 4 orang nh pun teruskan raya,,,
kitaorang pakai terjah jek rumah sapa2.. hhee..
mase dekat rumah PACIY.. parents paciy ni cikgu..
kitaorang tk tau lak yang bekas ank murid mak dy nak dtg,,
mak dy siap masak mee bandung lagi...
lepas tu sekali masuk.. alamak!! semua lelaki ade dalam 10 orang gitu..
budak2 uh semua makan then tibe..
baju kotak : form 5 eayh??
aku: haah,, form 5.. knpe? korang ni umo bpe?
baju kotak:  xde a.. kite owg f2..
aku : lah f2 ke?? owh abg f2 rupe nye...hahahah..
baju kotak: nah mee..
aku: mee jek?? kuah mane??
baju kotak: owh nak kuah jugak??nah..
aku: sudu mana??
baju kotak; nah sudu,,,,
baju kotak: nah kuih rye sedap taw!!
aku: tak nak aihhh~ makan lah sorang,,
baju kotak: nah amek ni.. buat syarat!!
aku: huh!! dai!! kau gi mkn kuih ni...
aku makan share dengan DAI.. DAI suap kan aku makan.. semua nye dai yang buat kan..
hehehe.. tolong tuang kan air,, hehhe,, sory lah,, aku memang macam ni..
DAI tumpang moto aku,, giler laju minah2 ni bawak moto..
aku dengan dai tercicir kat belakang..
kiteorang sakan nyanyi lagu raya kuat2..
bukan siapa dngar pun cz jalan medoi uh bukan ade owg len..pokok jek byk..hahah
malas nak ikut diaorang,, aku paling laju pun bwk 60 jek.. tak de r smpai 90..
masa nak balek boleh *** sampai lebam kaki aku,, 
kalau sket lagi,, memang dah kene dengan lory sebelah kanan aku tu!!
haishhhh! bawak moto tu hati2 sikit lah.. aku ni dh cukup hati2 dah..
dah 3 kali nak berlanggar dgn moto taw.. nseb aku sempat brek...
lain kali gune lah signal !!
lain kali gne lah side mirror!!
sentap aku tengok orang2 ni..
then diorang lepak rumah aku nak solat bagai,, coz kawan aku dari batu 6 nak datang raya..
naim,, azhan,, syah,, yang lagi sorang tu aku tak knl...
ahhh! layan jek lah.. tetamu kot,, mbe2 aku smue dh lepak dalam bilik..
haishhhh~ time fauzan dtg ngn mbe dy n mse fizi dtg x de plak mak aku bg duit rye..
mase raya kedua yang lain datang ramai2 serbu rumah aku dapat pulak...
bile aku tanya,, ibu cakap ibu lupa nak bagi.. alahai buuuuuu!
then aku gi raye balik.. lepas tu trus anta yana kt medoi.. wana kat bndr putra,, n dai kat logah..
lepas tu aku nak siap2 gi raya lagi dengan fmly aku...
im sick
Posted on Wednesday, 22 August 2012| ✎ 0 Boboiboy
hehhee.. dulu,, pada aku,,
cincin bermakna kite milik dia..
gelang bermakna kite akan sentiasa jadi perhiasan dia..
rantai bermakna dia akan sentiasa dihati kite..
kalau teddy bear,, kite akan sntiasa rasa ditemani..
hurm.. im very sick!!!
aku suke surprise!!
tp yang happy2 jek lah...
so now im sick!!
 owh ye.. aku nak post pasal F...
aku tak tau lah kenapa.. tapi aku rasa sejak2 ni memang aku banyak buat dia sakit hati..
kenapa aku asyik buat orang sakit hati dengan perangai aku,,
ok fine ..
lepas ni,, aku off maxis,, aku onn celcom or digi..
aku dah tak nak sakit kan hati siapa2,,lagi..
cukup r..

ibu dengan papa macam kasik aku balik sana..
memang aku nak ciaoooo dari segamat buat sementara waktu..
aku nak lari jauh dari semua orang.. lost contact dari semua orang!!
aku tak sabar rasa nya...
aku tak taw nak ikut rentak orang2 lagi dah..
tak taw macam mana nak buat orang lain puas hati and happy dengan tingkah aku..
macam2 topeng aku pakai...
sampai aku tak kenal siapa aku...!!
maybe kalau dah jauh dari semua orang kat segmat nh,, aku boleh selami diri aku balik...
 im sick!!
haruk raya
Posted on ✎ 0 Boboiboy
hari raya aku punye kerje beraya jek aihhhh~
time malam,, melepak dgn cosin2 sengal aku semua,, story2 pasal hal msing2...
bile story pasal part cintan cintun nh,, aku tibe slow kejap....
hahhahaa,, aku tak de bende yang nak di share kn.. 
and aku pu tak taw lah .  orang cakap perangai aku ni pelik!
emo terlebih!! lepas tu pandai nasihat kan orang,, tapi diri sendri terabai...
aku jeles tengok cosin aku yang sorang ni...
bf dy lamar dy jdik awek siap dengan cincin.. how sweettttttt~
kalau aku pun aku trus trime if lamar jdik awek ade cincin,,, hahha...
aku just ade stu cincin silver yang aku pakai ni.. tu pun sebab ayien bagi aku dulu...
and macam2 lagi lah citer cosin2 aku ni,, sampai kol 4 pagi pun tak tidor lagi..
hey ladiessss! korang ni memang suke tido lambat kn.. hahha..
malam time dyowg sibuk sohseh2. aku gayut dengan pakwe NANA..
hahhaha,,, tibe2,, rindu kat number digi aku..
yelah.. Digi free call n msej!
dari kol 2 petang tadi aku dok layan tetamu,,
mule2,,  atok aku dengan kaum kerabat dia,,, haishhhh! aku layan jek lah...
lepas tu kawan2 aku,, syahril dengan hairul asri
bapak dia,, sekampung bawak,, sampai tak cukup cawan aku..
semua nye budak sts,,,
lelaki pulak tu semua... qiaseeeehhhh
wahhh~ haruk seyh dyowg...
dyowg haruk,, buat lawak super sengal dengan aku,, aku pun strt lah dengan haruk over sengal..
hahaha
jangan ingt aku senang kene bahan ye...
lepas tu kaum kerabat aku dari muar datang.
maklum lah,, fmly aku ni besar,, sampai aku pun dah tak kenal sedara,,
sebulan raya pun tak cukup nak ke rumah pkcik makcik nh...
semua tak de,, aku sorang lah layan,, hah!! hamek,,, aku borak pun dah ikut style mkcik2.. hehehe
takpe r,.,,aku ni ikut orang,, kalau orang haruk,, aku pun haruk lah,,
sejarah
Posted on Monday, 20 August 2012| ✎ 0 Boboiboy

malam raya aku dapat mesej dari pakcik *bff aku
dak sengal = weyh,, sebenarnye aku ade bende nak bagi taw kau...
tapi aku segan..
aku= kau bagi taw jek lah.. kau ngn aku pun nak sgn,,yunk!!
dia= sebenar nye aku dah lama pendam perasaan kat kau..
aku segan nak bagi taw kau selama ni..
semenjak aku kenal kau tahun lepas.. 
bile kau cter pasal dk2 laki ,, aku mesti jeles..
aku tak taw lah kenapa.. siyes aku dah tak leyh tahan,..
aku taw kite ni kawan baik.. kawan gaduh,,
manja2,,
tapi selama nimemang aku suke kat kau!!
aku=  yeke?? cm mne kau leyh suke aku lak?? kau kan taw perangai aku mcm mane.. haruk nk gile2..
dia= aku tak taw,, aku suke bile kau manje2 ngn aku,, aku suke bile kau main rambut aku,,
aku suke bile kau tampar and pukul aku..
aku suke bile kau tarek muke touching ngn aku...
aku suke bile kau marah aku...
and paling aku suke bile kau pakai baju kurung!!
byk lagi lah aku suke pasal kau..
kau jadi diri yang sebenar!!
mulut kau yang becok uh.. wat aku ketwa hari2..
aku= hurm,, kau taw kan,, semua rahsia aku ,, aku cter kt kau..
aku hargai kau suke aku,,
kau taw kan aku tak boleh nk trime siapa2... susah !!
dia= weyh.. elek r.. aku fhm,, aku bgtaw cme aku dah tak larat nk pendam berthun!!
so aku bgtaw jek lah..
aku = hehehehehe.,, kau buat ape tu yunk!!

*tukar topic.. kahakhakah

hari ni... aku keluar bandar.. ibu tak taw yang aku bawk motor..
ibu ingt nana yg bwk..
last2 aku yang bwk..
aku mne penah bwk moto smpai jln bsr.. aku bwk moto pun kalau nak g KJ jek..
PAKCIK aka BFF  tu mrh aku,, dia x ksik aku wat cobaan brani mati lagi..
risau ke yunk!! hahha

elek r der,, gua bwk bek punye!!
safety first..
dia x cye cz aku bwk pkai bju kurung then aku bawak pakai redah jek..
kahkahkah...
lantak r!!
puas aku!!

ari ni aku kua p mcd dgn someone,,,
dua orang jeles!!
hahhaa..
aku ni bkn ade rupe..
so kowg x yah lah nk jeles bagai!!
xde sape nk usha aku pun..
aku ni sakai jek..



Older Post »
Boboiboy Geng
Hai my sweet folowwer :)
How are you ? my name is nurul mazziana. im sweet 17teen.. smk dato bentara dalam ... this year i will sit in spm examination.. 5 neon .. pure science+ ict ... behave ur self when u are entering my blog.. hv a nice moment ..
spm candidate | disney princess | ice creams


tinggal kan jejak disini :: TERBAIK~